TETRA programska oprema

Radio Manager 2

Radio Manager 2

Namenjen je programiranju in konfiguriranju radijskih naprav Sepura. Omogoča simultano programiranje več naprav hkrati. Z njegovo pomočjo lahko tudi nameščate posodobitve programske opreme. Radio Manager lahko sledi in upravlja vse Sepurine naprave hkrati.

SKMS

SKMS

Je varnostno programsko orodje za konfiguriranje parametrov radijskega vmesnika (Air Interface Encryption ). Omogoča vpisovanje avtentikacijskih ključev (Authentication Keys) in  statičnih ključev (Sealed Static Cipher Keys – SCK) v vse TETRA radijske postaje Sepura. SKMS lahko uvozi drugje generirane K-ključe, zapisane v priporočenem v SFPG 01 formatu, ali pa sam generira K -ključe s pomočjo uporabe generatorja naključnih števil. Lahko naloži K-ključe v naprave in zabeleži njihove TEI številke. SKMS lahko ustvari in generira K – TEI pare v datotekah, ki so kompatibilne z avtentikacijskim centrom sistema.

CMC & CDT

CMC & CDT

CMC & CDT sta  programski orodji, ki se uporabljata za konfiguriranje šifriranja točka-točka (End-to-End Encryption).

S CMC programsko opremo lahko ustvarite ključne parametre, ki jih nato lahko naložite na naprave preko omrežne ali žične povezave. Program CMC lahko uvozi tudi podatke iz programa Radio Manager.

Programsko orodje CDT zagotavlja varno in mobilno metodo namestitve šifrirnih ključev in pridruženih parametrov, ustvarjenih s programskim opremo CMC, v radijske terminale preko direktne žične povezave med računalnikom in radijsko napravo Sepura.

CMC & CDT programski orodji ustrezata priporočilom TETRA MoU Security and Fraud Prevention Group.

OTAP

OTAP-programiranje preko brezžične povezave

Programiranje preko brezžične povezave prihrani čas, znižuje stroške in ohranja naprave ves čas v uporabi s pomočjo avtomatskega re-programiranja in izvajanja posodobitev preko brezžičnega WiFi omrežja (Sepura Over the Air Programming – OTAP). Uporablja se tako na mobilnih kot na ročnih TETRA radijskih postajah.

 

SDM

Sepura Device Manager SDM

Sepura Device Manager (SDM) je bil ustvarjen za centralizirano upravljanja rešitev za uporabnike s področja javne varnosti. Primarno je namenjen upravljanju z napravami na terenu preko LTE prenosa, s čimer omogoča uporabniku učinkovito in hitro upravljanje naprav.
Program Utilising Over-the-Air (OTA) nadgrajuje SDM in je stroškovno učinkovita rešitev za nameščanje in upravljanje naprav na LTE omrežju.