TruCam

LTI je integriral laserski merilnik hitrosti z avtomatsko digitalno video kamero s 5 milijoni slikovnih točk in tako ponudil tržišču najbolj izpopolnjen merilnik za merjenje hitrosti LTI 20/20 TruCAM II.

 

TruCAM II je več kot le laserski merilnik hitrosti. Operater lahko zabeleži dokaze tudi za druge prometne prekrške, vključno z vožnjo na prekratki razdalji, agresivno vožnjo, napačno uporabo rumenih pasov, nezbrano vožnjo, oviranjem prometa in neuporabo varnostnih pasov. Kršitve lahko operater posname v tako imenovanem načinu video sledenja in z zajemom hitrosti v razponu med 0 km/h in 320 km/h, tako za prihajajoči kot odhajajoči promet.

 

LTI-jeva patentirana tehnologija DBC meri čas in razdaljo med vozili, kar omogoča merjenje in zapisovanje dokazov za vožnjo na prekratki varnostni razdalji. Merilnik TruCAM II prav tako omogoča merjenje in prepoznavo motornih koles ali vozil brez sprednjih registrskih tablic.

 

Merjenje hitrosti ponoči z laserskimi merilniki še nikoli ni bilo lažje – preprost pritisk na gumb vključi nočni filter, ki v kombinaciji s kompaktnimi možnostmi IR osvetlitve omogoča zajemanje visokokakovostnih slik tudi v slabih svetlobnih pogojih in ponoči.

 

TruCAM II zbira in shranjuje celotno verigo video dokazov za zaznane kršitve prekoračitve hitrosti ali prekratke razdalje med vozili. Vsak zapis vsebuje sliko in video zapisom visoke ločljivosti, gps koordinate in nastavitve merilnika. Kvaliteta slike omogoča identifikacijo znamke vozila, modela in številke registrske tablice.

 

Vgrajeni algoritmi so zasnovani tako, da nudijo visoko odpornost merilnika proti laserskim motilcem in zagotavljajo veljavne meritve tudi v takih primerih. Varno šifriranje podatkov, ki je zaščiteno pred nepooblaščenimi  posegi in po katerem je LTI postal znan po vsem svetu, nudi  zaupanje v meritve in zanesljivost v primeru sodnih varstev. Trenutno je dobavljenih več kot 6.000 merilnikov v več kot 90 držav. LTI-jev vrhunski inženiring, izjemna podpora strankam in popolna predanost kakovosti postavljajo LTI laserske merilnike nad ostale.

 

Čeprav je TruCAM II zasnovan kot ročni merilnik, ga lahko namestimo tudi v posebej zanj prirejeno ohišje za stacionarno postavitev. Za njegovo delovanje, krmiljenje in nadzor ter prenos video zapisov v nadzorni center skrbi namenska programska oprema TriteStam, nameščena v nadzornem centru in je z merilnikom povezana preko LTE modemske povezave.